böcker

Flickan från fyren

2010
»Författaren är framför allt känd för sina böcker om hus och håller också i program om hus/modellbygge för barn på bibliotek…Hon bygger sin historia på dokumentärt material…lyckas levandegöra vardagen för snart 100 år sedan och särskilt de hårda villkor familjen måste leva under. Bilden av syskonen är psykologiskt övertygande och miljön, som egentligen är det centrala i berättelsen, är väl beskriven.« (Ur Bibliotekstjänsts recension)

Nobel i Rinkeby

(med Gunilla Lundgren) 2010
”Eleverna i Rinkebys skolor kommer, liksom Nobelpristagarna, från världens alla hörn och detta ger eleverna möjlighet att lära sig mer om sitt språk, sin historia och om sin omvärld. De två eldsjälarna som ansvarar för projektet och också skrivit boken är Gunilla Lundgren, som tidigare skrivit många barn- och ungdomsböcker, och Lotta Silfverhielm, som är bildkonstnär och författare. Båda är verksamma i Rinkeby. Boken är en beskrivning av ett intressant projekt, innehåller fina fotografier, bilder och spännande läsning för den som är intresserad av att jobba skapande med barn från olika kulturer.” Ur recension i Opsis Barnkultur

Oni från Harlem i New York, 2007

I stadsdelen Harlem i New York i USA lever Oni. Hon är tio år gammal och bor med sin familj i en skyskrapa. Varje morgon åker hon med en knallgul buss till skolan där eleverna kommer från många olika länder. 

Helst vill hon leka med kompisar, dansa afrikansk dans och steppa med svarta lackskor. Dans är det bästa hon vet. »Det är som ett språk utan ord«, säger hon.

Lottas verkstad, 2004

Lägg ägg, 2001

Runda rum och höga hus, 2001

Klipp till ett hus, 2000

Tutti frutti, 1999

Bygg små hus, 1997  I nattens ljus,

(med Per Strandberg) 1979

Indianflickan, 1986

Spikarligan, 1971

(Läs Kalles Linds kommentarer i hans blogg o bok  Proggiga barnböcker.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s